18.03.2016 — 10:21

Обласний конкурс учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання

DSCN2177З метою залучення дітей до науково-технічної творчості, стимулювання творчого, інтелектуального, фізичного розвитку та організації їх змістового дозвілля, 16 березня, на базі Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді відбувся обласний конкурс учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання.

У конкурсі взяли участь 28 команд (58 учасників) з усіх районів та міст області, місто Хмельницький представляло три команди (Хмельницький Палац творчості дітей та юнацтва, Хмельницький дитячо-юнацький центр та Хмельницька приватна школа «Гармонія»).

Учасники конкурсу – наймолодші юні техніки області, вихованці технічних гуртків і учні загальноосвітніх навчальних закладів, які приїхали захищати честь свого району чи міста на обласному рівні.

З вітальним словом до учасників обласного конкурсу звернулася завідувач відділу науково-технічної творчості Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Шатайло Оксана Юріївна, яка побажала учасникам конкурсу успіхів, гарних результатів.

DSCN2180Програма  заходу  включала в себе:

– теоретичний залік, питання якого складалися з урахуванням вимог до знань та умінь учнів, визначених програмою гуртка початкового технічного моделювання;

-технічне завдання  (виготовлення моделі транспортної техніки);

– творче завдання (виконання композиції власного задуму за допомогою геометричного конструктора).

За підсумками трьох етапів конкурсу було визначено 20 переможців в особистому заліку, а командну першість здобули:

I-ше місце команда Славутської міської станції юних техніків;

II-ге місце команда Нетішинського клубу «Юний технік»;

III-тє місце розділили команди Улашанівського навчально-виховного комплексу Славутського району та Віньковецького будинку дитячої та юнацької творчості.

Отож, честь області на Всеукраїнському конкурсі учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання будуть захищати вихованці Славутської міської станції юних техніків.

Побажаємо юним технікам Хмельниччини успіхів, удачі та перемоги.

За матеріалами Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді