24.03.2016 — 11:23

Закликаємо приєднатися до щорічної акції «За чисте довкілля»

1427379729_images_1_Започатковане у 1998 році проведення щорічної акції «За чисте довкілля» стало доброю традицією, що відображає активну життєву позицію і прагнення дбати про благоустрій та чистоту довкілля.

Цього року акція «За чисте довкілля» проходитиме з 21 березня по 1 травня. В цей час проводяться заходи щодо забезпечення чистоти і порядку в населених пунктах.

З метою забезпечення утримання територій населених пунктів у належному стані, їх санітарного очищення, збереження об’єктів загального користування та створення умов, сприятливих для життєдіяльності населення планується проведення таких заходів: висадження молодих дерев, кущів, квітників на території парків, скверів та уздовж алей, у межах смуг вулиць і доріг; ліквідація несанкціонованих та неконтрольованих сміттєзвалищ відходів, стихійних смітників у межах прибережних захисних смуг водних об’єктів та прибирання територій об’єктів природно-заповідного фонду; облаштування та впорядкування відповідно до санітарних та екологічних норм полігонів та сміттєзвалищ твердих побутових відходів.

Всі ми усвідомлюємо, що повноцінне життя людини можливе лише в умовах відтворення спільними зусиллями екологічно сприятливого навколишнього середовища.

Отож, закликаємо всіх керівників підприємств, установ, організацій краю, а також небайдужих громадян нашої області долучитися до акції. Зробімо наше місто, село, селище чистішим і охайнішим!

За матеріалами Департаменту  екології та природних ресурсів  облдержадміністрації