29.03.2016 — 17:00

Щоб було чисто – треба не смітити

суботник-300x225Досить часто ми можемо почути чи прочитати про проблеми із сміттям, які охопили наш край. Гори сміття ми бачимо всюди – на берегах річок, у лісах, придорожних смугах, просто на вулицях наших населених пунктів.

Про те, що проживання поряд із сміттям небезпечно для здоров’я людини, говорять вчені всього світу. На їх думку, загрозу несуть отрути і продукти розпаду відходів із смітників. В результаті гниття сміття, що залишилося в землі, утворюється небезпечний газ радон, який важко виявити, оскільки він не має кольору і запаху, але він є дуже загрозливим для життя людини.

Найсерйознішою проблемою, яка може виникнути при розкладанні відходів, є забруднення ґрунтових вод, що може погіршити стан питної води.

Починаючи з 21 березня крокує по області акція «За чисте довкілля».  Кожного хто хоче внести свій маленький внесок спільною працею в справі  шанобливого ставлення до навколишнього природного середовища,  впродовж квітня – травня, запрошуємо прийняти участь в еко-заходах з озеленення та благоустрою територій.

Не будьмо байдужими.  Зробимо довкілля чистішим. Якщо ми не збережемо чистоту  природи сьогодні – наші нащадки не матимуть її завтра.

За матеріалами Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації