06.04.2018 — 15:15

Обласна заочна виставка-конкурс декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» покорила усіх розмахом і розмаїттям

 Здавна українська земля славилася своїми талановитими митцями, які створювали життєво необхідні речі, що поєднували в собі красу і доцільність. Саме такі предмети були представлені на виставці декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край», яка проходила з 02 по 05 квітня 2018 року в Хмельницькому обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді  за сприяння Департаменту освіти і науки  облдержадміністрації.

На експозиції виставки було представлено понад 800 творчих робіт з декоративно-ужиткового мистецтва (художнє різьблення по дереву; гончарство та художня кераміка; художнє плетіння, ткацтво; в’язання спицями, гачком; витинання; художня вишивка; народна лялька; м’яка іграшка; писанкарство; вироби з тіста; вироби зі шкіри; декоративний розпис, народний живопис; бісероплетіння; паперова пластика та оригамі; вироби з соломки; ізонитка; лозоплетіння; вироби з природних матеріалів; інші техніки виконання) та образотворчого мистецтва (графіка, живопис, батик).

Експонати оцінювало компетентне журі:

Андрощук Ігор Петрович – завідувач кафедри теорії і методики трудового та професійного навчання Хмельницького національного університету, кандидат педагогічних наук, доцент, голова журі;

Бучківська Галина Вікентіївна – професор кафедри образотворчого, декоративно-прикладного  мистецтва та трудового навчання Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, кандидат педагогічних наук, доцент;

Делікатна Світлана Миколаївна – завідувач технічного відділу Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва, майстер народного мистецтва, писанкарка.

Так, відзначено високий рівень виконання робіт вихованців гуртків  у таких техніках як художнє різьблення по дереву; гончарство та художня кераміка; художнє плетіння, ткацтво; в’язання спицями, художня вишивка; народна лялька; м’яка іграшка; вироби з тіста; паперова пластика та оригамі; інші техніки виконання.

Тематика представлених робіт різноманітна, але є актуальною в усі часи. Більшість робіт виконана в поєднанні різних художніх технік. Кожна вирізняється своєю формою, кольоровим рішенням, складністю виконання.

Кращі твори юних вихованців будуть представлені на Всеукраїнській виставці-конкурсі декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край!», яка відбудеться у червні 2018 року у м. Києві в Українському державному центрі позашкільної освіти.

Виставка декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва є певним підсумком учнівської творчості за навчальний рік і вразила усіх розмаїттям представлених жанрів та майстерністю виконавців.