10.12.2018 — 07:15

Питання відносно прав людини обговорили лідери учнівського самоврядування

05-07 грудня 2018 року у м. Київ відбувся Всеукраїнський збір лідерів учнівського самоврядування «Права людини» у рамках Всеукраїнського тижня права. У заході взяли участь члени Хмельницької обласної ради старшокласників: голова – Голяк Анастасія (м. Хмельницький) та голова комісії з питань спорту та здорового способу життя – Кухарчук Анна (м. Шепетівка).

Збір лідерів відкрила Бут Світлана Володимирівна, головний спеціаліст Департаменту професійної освіти Міністерства освіти і науки України. Також до усіх учасників звернулись представники Міністерства юстиції України. Лідери учнівського самоврядування одразу ж активно долучились до співпраці із представниками влади і поставили питання, які найбільше цікавлять сучасну молодь.

Під час зустрічі із членами ГО «Ла Страда – Україна» та ЮНІСЕФ старшокласники отримали відповіді відносно питань профілактики насильства у дитячому колективі та вдома, булінгу; мали змогу приєднатись до світової команди молодіжного проекту U-Report, завдяки якому молодь може впливати на різні аспекти суспільного життя через онлайн-опитування.

На Всеукраїнському зборі було презентовано проекти, які реалізовувались лідерами упродовж 2018 року: «Схід-Захід разом!», «Відповідальне лідерство – шлях до успіху», екологічний проект «World cleanup dey» та традиційно передали «Прапор доброчинності». Для учасників тренінгу «Безпечний інтернет та медіаграмотність» стала корисною інформація про те, які небезпеки несуть із собою цифрові технології та як на нас впливає інформаційний тиск; як вміти захищатися від цих небезпек і користуватися можливостями, які надають медіа.

Вечірні зустрічі у колі друзів та флеш-моб з нагоди Дня захисника України дали нагоду лідерам учнівського самоврядування України знайти нових друзів, поділитися враженнями та гарно провести час.