01.02.2019 — 16:58

2 лютого – Всесвітній день водно-болотних угідь

2 лютого 1971 року у місті Рамсар (Іран) було підписано міжнародну угоду – Конвенцію з водно-болотних угідь міжнародного значення, яка покликана зберегти водно-болотні угіддя, як середовище для існування водоплавних птахів. Завданням конвенції є привернути увагу до проблем водно-болотних угідь та раціонального використання ресурсів.

До Переліку водно-болотних угідь міжнародного значення входять 39 водно-болотних угідь України. Серед них і два водно-болотних угіддя Хмельниччини – «Пониззя річки Смотрич» та «Бакотська затока», які знаходяться на території Національного природного парку «Подільські Товтри». Обидва об’єкти відіграють важливу роль у збереженні біорізноманіття, є гарним середовищем існування для різних птахів, заплавні ділянки створюють сприятливі умови для відтворення видів птахів водно-болотного комплексу і нересту ряду видів риб.

Збереження водно-болотних угідь можливе лише за умови об’єднання зусиль всього населення країни. Маємо надію, що Ви приєднаєтесь до нас та зробите свій внесок у збереження та відновлення надзвичайно цінних водно-болотних угідь.

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку,
екології та природних ресурсів облдержадміністрації