04.02.2019 — 16:37

Берлінські оглядини визначили світових лідерів

1 лютого хмельничанка Марина Бех-Романчук вперше в поточному році виступила за кордоном. Вона взяла участь у престижних міжнародних легкоатлетичних змаганнях в приміщенні ISTAF ІNDOOR (Берлін). Основними її суперницями були німкеня Малайка Міхамбо та сербка Івана Шпановіч.

Сербка Шпановіч у першій спробі стрибнула у довжину на 6,65 метрів і захопила лідерство.  Марина Бех-Романчук почала змагання з результату 6,59 м, а у четвертій спробі встановила особистий рекорд (6,73м). Своє попереднє найкраще досягнення дворічної давнини вона покращила на 2 сантиметри.

Німкеня Міхамбо ж цього вечора перемогла з результатом 6,99 м- новий особистий рекорд, рекорд змагань, і найкращий показник сезону у світі.

Нагадаємо, що в серпні минулого року на чемпіонаті Європи в тому ж таки Берліні, але на стадіоні, Малайка і Марина на тих же позиціях завершили змагання. Цьогорічною перемогою Міхамбо зробила собі подарунок до  свого 25-річчя (3 лютого). Титулована сербка Шпановіч, котра мала в минулі сезони у своєму активі стрибки за 7,20м і є діючою чемпіонкою Європи у приміщенні (це звання здобула у 2017 році) зайняла на турнірі третє місце.

Названі спортсменки очолили світовий рейтинг зимового сезону і будуть серед головних претенденток на медалі чемпіонату Європи у приміщенні, який 1-3 березня прийматиме місто Глазго (Шотландія). Найближчий старт Марини Бех-Романчук відбудеться 7-9 лютого в Сумах на чемпіонаті України у приміщенні.