15.02.2019 — 13:20

Викладачі кафедри державознавства і права Національної академії державного управління при Президентові України відвідали облдержадміністрацію

13 лютого 2019 року викладачі кафедри державознавства і права Національної академії державного управління при Президентові України відвідали облдержадміністрацію. Під час зустрічі з керівником апарату Оксаною Самолюк та керівниками структурних підрозділів були обговорені актуальні питання реформування публічного управління в Україні.


У своєму вітальному слові Оксана Миколаївна висловила сподівання, що ця зустріч дозволить обмінятися думками з актуальних питань здійснення управління в адміністративно-територіальних одиницях.


Завідувач кафедри державознавства і права Плахотнюк Наталія Григорівна, зупинилася на тих аспектах Стратегії реформування державного управління на 2016-2020 роки, які безпосередньо стосуються діяльності місцевих державних адміністрацій, а саме перспектив впровадження надання адміністративних послуг в електронному форматі та прийняття Закону України “Про адміністративну процедуру”, проект якого 28 грудня 2018 року внесений Урядом України до Верховної Ради України.


Професор кафедри державознавства і права Борденюк Василь Іванович акцентуючи увагу на ролі органів державної влади та місцевого самоврядування у реалізації прав людини, приділив увагу питанню децентралізації та об’єднанню територіальних громад.


На проблемах подальшого здійснення реформування державної служби в Україні зупинилася доцент кафедри державознаства і права Дубенко Світлана Дмитрівна, виокремивши підстави та умови законодавчого закріплення інституту державної служби в Україні та перспективи його подальшого розвитку, зважаючи на досвід зарубіжних країн.


Насамкінець, представниками Національної академії було висвітлено її роль у системі професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад.