13.03.2019 — 17:07

План регіонального розвитку району обговорили на Славутчині

13 березня відбулось засідання Ради регіонального розвитку Славутського району. Участь в заході взяли: голова райдержадміністрації Богдан Маршук, перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Мельник, заступник голови  районної ради Олексій Лавренчук, керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, голови об’єднаних територіальних громад, сільські голови,  керівники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій району, представники громадськості, засобів масової інформації.

Під час засідання  відбулося  обговорення Перспективного плану розвитку Славутського району на 2019-2021 роки. Як зазначив голова райдержадміністрації Богдан Маршук:  «Проект плану сформовано за пропозиціями голів територіальних громад, керівників галузей освіти, культури, медицини, економічного та агропромислового розвитку. Чим більше людей залучається до обговорення,  а згодом до реалізації плану, тим вищим є рівень відповідальності та згуртованості громади”. У своєму виступі  Богдан Петрович також порушив питання впровадження в районі ключових реформ, а саме таких як реформа децентралізації,  медична та освітня.

З інформацією щодо представлення Перспективного плану розвитку територій Славутського району на 2019-2021 роки виступив Олександр Мельник – перший заступник голови райдержадміністрації. До Плану перспективного розвитку Славутського району на 2019-2021 роки увійшли 103 різноманітних проекти. Із загальної кількості, в сфері освіти заплановано реалізувати 30 проектів, в сфері культурі і спорту – 21, в сфері охорони здоров’я – 17, господарські проекти – 35.

В перспективному плані розвитку інфраструктури, зокрема планується провести вибірковий капітальний ремонт 40 км  доріг, будівництво водопостачання в с. Полянь, створення енергетичного кооперативу  в  с. Берездів, будівництво 5 сонячних електростанцій, 2 біогазостанцій.  В сфері освіти заплановано будівництво спортивної зали з улаштуванням протирадіаційного укриття Цвітоського НВО та сучасного спортивного майданчика з штучним покриттям на території Крупецького ліцею,  капітальні ремонти в 7 школах та у 2 дитячих садочках, впровадження енергоефективних заходів  у 4 НВК.   В сфері охорони здоров’я передбачається капітальний ремонт 2-х фельдшерських пунктів та 1 амбулаторії, капітальні ремонти в терапевтичному,  інфекційному  відділеннях та поліклініки ЦРЛ.

В сфері розвитку культури та спорту заплановано проведення капітального ремонту  та реконструкції приміщень  оздоровчого табору «Голубі озера Славутчини» в с. Стригани, капітальні ремонти 5-и будинків культури, будівництво будинку культури в с. Киликиїв, будівництво спортивно-розважального комплексу в с. Крупець та спортивного комплексу  в с. Ганнопіль, футбольного поля та спортивного майданчику з штучним покриттям у с. Улашанівка.

Після  детального обговорення, план перспективного розвитку району було схвалено членами ради регіонального розвитку.