11.05.2019 — 08:00

Підведено підсумки обласної заочної виставки-конкурсу робіт учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання

З 01 по 26 квітня 2019 року у Хмельницькому обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді було проведено щорічну традиційну обласну заочну виставку-конкурс робіт учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання.

У заході взяли участь 308 вихованців гуртків закладів загальної середньої та позашкільної освіти з Білогірського, Віньковецького, Деражнянського, Ізяславського, Славутського, Старокостянтинівського, Теофіпольського, Ярмолинецького районів, міст Кам’янець-Подільський, Нетішин, Славута, Старокостянтинів, Хмельницький, Шепетівка та Антонінської, Білогірської, Грицівської, Летичівської, Меджибізької, Новоушицької, Старосинявської, Чемеровецької селищних, Гуменецької, Китайгородської сільських, Волочиської, Городоцької, Дунаєвецької, Красилівської, Полонської  міських об’єднаних територіальних громад, які представили на розгляд журі 277 робіт за 9-ма розділами:

найпростіші автомоделі (45  робіт);

найпростіші авіа- та ракетомоделі (40 робіт);

найпростіші судномоделі (25 робіт);

найпростіші механічні ігри та іграшки, машини та механізми (41 робота);

ігри,  іграшки  та атракціони з використанням елементів електротехніки (21 робота);

вироби у стилі народних мистецтв та сучасного дизайну (25 робіт);

сувеніри та м’яка іграшка (28 робіт);

вироби в техніці оригамі та паперопластики (26 робіт);

макети будівель (26 робіт).

Найбільше робіт надійшло з міст Кам’янець-Подільський (20), Славута (19), Шепетівка (19), Нетішин (15), Грицівської, Чемеровецької (по 19) та Старосинявської (15) селищних об’єднаних територіальних громад.

Як відзначили члени журі, дитячі роботи цього року у таких розділах як «Вироби у стилі народних мистецтв та сучасного дизайну», «Сувеніри та м’яка іграшка», «Вироби в техніці оригамі та паперопластики» вражали технікою виконання, глибиною задумів, різнобарв’ям кольорів та цікавими композиційними рішеннями.

За результатами оцінювання 108 робіт стали призовими(27 перших, 35 других та 46 третіх місць). Кращі роботи будуть  подані на всеукраїнську виставку-конкурс у місто Київ в Український державний центр позашкільної освіти.

Захід став своєрідним підсумком, демонстрацією досягнень, набутих учнівською молоддю протягом навчального року і довів, що позашкілля є невід’ємною ланкою у вихованні всебічно розвиненої особистості.