14.05.2019 — 14:28

Увага дорога. Вивчи, пам’ятай та дотримуйся!

З метою поліпшення роботи із запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму, формуванню навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах, удосконалення і узагальнення знань з безпеки дорожнього руху, правил пішоходів, безпечного поводження під час руху до школи і додому в Сахновецькій ЗОШ І-ІІІ ст. з 06 по 12 травня був проведений Тиждень безпеки дорожнього руху.

Головною темою заходу є безпека людей на дорозі. Завдання Тижня – нагадати дітям про необхідність спільних дій у сфері дорожньої безпеки.

На загальношкільній лінійці «Знай та вивчай Правила дорожнього руху» вчитель з основ здоров’я Мельник Л.Г. та учні 8 класу ознайомили присутніх з історією виникнення Правил та необхідністю їх дотримання.

Учням 1-5  класів було організовано показ мультфільмів «Дітям про правила дорожнього руху», «Азбука дорожньої безпеки». Вчителі початкових класів провели виховний захід, гру-подорож «Твій друг – дорожній рух». Вчителі виготовили макети світлофорів та дорожніх знаків, щоб максимально наблизити дітей до реальних умов дорожнього руху. Щоб підкреслити роль патрульної поліції для забезпечення безпеки на автошляхах, учень 3 класу приніс  форму працівника поліції. Дітям дуже сподобалося вивчати  Правила дорожнього руху у ігровій формі. Вони охоче виконували всі завдання і дуже легко запам’ятовували правила поведінки на дорогах.

Для учнів середньої  та старшої  ланки були проведені виховні години «Знай дорослий, знай дитя! Безпека руху – це життя».

Класний керівник 9 класу Бородько І.О. провів інформаційну годину «Безпека на автошляхах» у формі інтерактивної бесіди із застосування фото та відеоматеріалів профілактичної роботи із безпеки дорожнього руху.

Відомо, що найдорожчий скарб людини – це її власне життя та здоров’я. Незнання або невміння дотримуватися певних правил часто призводить до втрати не тільки здоров’я, а навіть життя. Тому, щоб зберегти своє здоров’я та життя потрібно завжди чітко дотримуватися встановлених Правил дорожнього руху.

Проведення Тижня показало, що учні в достатній мірі знають Правила дорожнього руху, володіють навичками поведінки на вулиці, дорозі, вміють знайти вихід з будь-якої ситуації, пов’язаної з дорожнім рухом. Тиждень поглибив знання учнів у відповідній сфері, сприяв розвитку практичних навичок, поглибленню знань Правил дорожнього руху.

За матеріалами відділу освіти, молоді та спорту Ізяславської райдержадміністрації