16.07.2019 — 14:00

У Вишневому ярмаркували

12 липня у селі Вишневе Ленковецької об’єднаної територіальної громади, що на Шепетівщині, відбулося обласне фольклорно-етнографічне свято “Вишневецька ярмарка”. Традиційно Ленковеччина збирає краян на ярмарок раз у два роки.

Характерною особливістю Вишневецького ярмарку є час його проведення – день вшанування пам’яті апостолів Петра і Павла. Саме цього дня завершується Петрів піст, селяни потрохи веселяться та бажають, аби ще за рік дождати цього свята.

Відкрив ярмарок голова Ленковецької громади Юрій Криворчук, який побажав односельчанам і гостям свята гарного настрою та веселих розваг. Організатори ярмарку пригощали гостей свята юшкою з риби, борщем з секретними інгредієнтами та традиційною випічкою – пирогами з вишнями та іншими ласощами. Для дітей організували розваги та атракціони.

Концертну програму розпочали гості свята народний аматорський хор «Давидківчани» Давидковецького сільського будинку культури Хмельницького району (керівник Василь Цимбалюк). Перед гостями свята виступили аматори Судилківської, Грицівської та Ленковецької об’єднаних територіальних громад. У їхньому виконанні прозвучали українські народні пісні та твори місцевих авторів.