16.07.2019 — 14:05

Відбулося розширене засідання обласного формулярного комітету Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації

16 липня відбулося розширене засідання обласного формулярного комітету Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації на тему “Про дотримання галузевих вимог з отримання, зберігання і використання лікарських засобів, медичних імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення в лікувально-профілактичних закладах області”. Участь у засіданні взяли члени обласного формулярного комітету Департаменту охорони здоров’я ОДА, заступники головних лікарів з лікувальної роботи – голови фармакотерапевтичних комісій ЛПЗ області, відповідальні особи за обіг лікарських засобів у ЛПЗ – головні медичні сестри.

Про сучасний стан дотримання вимог законодавства України щодо якості лікарських засобів у закладах охорони здоров’я доповів начальник Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Хмельницькій області Ігор Мілінчук.

Доповідь щодо обігу виробів медичного призначення в ЛПЗ представила заступник начальника Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Хмельницькій області Світлана Матіяш.

Головний епідеміолог Департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Мирний проінформував про сучасний стану обігу медичних імунобіологічних препаратів.

Аналізу подання карт-повідомлень про побічні реакції лікарських засобів від ЛПЗ області у І півріччі 2019 року, у т.ч. в автоматизованій інформаційній системі з фармаконагляду, був присвячений виступ заступника голови обласного формулярного комітету Департаменту охорони здоров’я ОДА, співробітника регіонального відділення ДП “Державний експертний центр МОЗ України ” Антона Оголя.

Учасники засідання також обговорили стан дотримання вимог формулярної системи та Національного переліку лікарських засобів у лікувально-профілактичних закладах області. Доповідала з цього питання секретар обласного формулярного комітету, провідний спеціаліст відділу моніторингу та розвитку охорони здоров’я Департаменту охорони здоров’я ОДА Наталія Живуліна.

Про реалізацію державної політики забезпечення лікарськими засобами виступила заступник директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Наталія Федів.

Підбила підсумки засідання заступник директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Тетяна Косовська, яка наголосила, що для покращення вирішення існуючих проблем необхідна тісна співпраця всіх лікувальних установ області.