12.09.2019 — 15:23

Увага! Випалювання сухої рослинності – злочин проти природи!

Управління з питань цивільного захисту населення обласної державної адміністрації вкотре попереджає керівників підприємств, установ та організацій, які розташовані на території області, а також мешканців приватного житлового сектору про заборону спалювання сухої рослинності, пожнивних залишків та сміття.

Загалом, з початку року в екосистемах області виникло 256 пожеж, з яких 17 – у вересні.

Кожний необдуманий та безвідповідальний вчинок під час розведення вогню містить в собі небезпеку для довкілля. Залишене без нагляду вогнище, кинутий сірник, або недопалок можуть спровокувати масштабну пожежу, а неконтрольоване випалювання сухої стерні або побутових відходів, зокрема, поблизу торфовищ – затяжне, багатоденне горіння торфу.

Дані події крім завданої шкоди навколишньому середовищу, можуть призвести до пожеж на сусідніх полях або в лісосмугах, вогонь може перекинутися на розташовані поруч житлові і господарські будівлі, сади, що призводить до значних матеріальних втрат.

Звертаємося до громадян з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки в умовах природного довкілля та не провокувати виникнення пожеж!

Не будьмо байдужими!