17.09.2019 — 10:02

Командний чемпіонат Хмельницької області з легкої атлетики

12-13 вересня на бігових доріжках і в секторах спорткомплексу “Поділля” та стадіону національного університету у Хмельницькому під час проведення командного чемпіонату області визначалися легкоатлети, котрі восени представлятимуть наш край на всеукраїнських змаганнях у різних вікових групах.

Гарна погода сприяла спортсменам продемонструвати не лише найкращі особисті досягнення, але й поновити рекорди стадіону в бігових видах на новому синтетичному покриті доріжок. У більшості дисциплін домінували вже відомі атлети, якs показали хороші результати. Зокрема, порадував 17-річний юнак з Кам’янця-Подільського Артем Богуцький, на рахунку якого дві перемоги у бігу на 100м та у стрибках у довжину. Цей талановитий спортсмен, який взимку виграв ряд всеукраїнських змагань серед однолітків, через травму змушений був пропустити майже весь літній сезон, і лише зараз набирає форму.

Гостра конкуренція серед бігунів на середні дистанції дозволила трьом із них покращити рекорди стадіону. Так, досвідчений представник обласного центру Тарас Чукань був кращим у бігу на 1500м, а в забігу на 3000м першим фінішував 17-річний кам’янчанин Андрій Атаманюк і взяв реванш за програш Тарасу на вдвічі коротшій дистанції. А на 800-метрівці відзначився 16-річний славутчанин Антон Мігель.

Швидкі секунди також продемонструвала перспективна кам’янчанка Ірина Шершал -переможниця у бігу на 200м та 400м серед жінок. 16-річна хмельничанка Вікторія Бабак не лише виграла на стометрівці, але й виконала норматив першого розряду.

У спортивній ходьбі кращим став 13-річний Роман Горбачов зі Старокостянтинова, який подолав 3000м за 14хв32,0сек. Рекордний для стадіону результат 2,05м серед чоловіків повторив стрибун у висоту тернополянин Олександр Хома, котрий виступав поза конкурсом як і його землячка Христина Стефанишина, яка зупинилася на позначці 1,75м. У цьому ж секторі 16-річна Єлизавета Швець з Кам’янця- Подільського показала хороший для себе результат – 1,65м.

У підсумку командні результати розподілились таким чином:
Міста:
1. Кам’янець – Подільський – 593 очки
2. Хмельницький – 515 очок
3. Старокостянтинів – 406 очок
4. Шепетівка – 143 очок
5. Нетішин – 112 очки
6. Славута – 92 очки

Райони, ОТГ:
1. Полонська ОТГ – 230 очок
2. Старокостянтинівський район – 187 очок
3. Дунаєвецька ОТГ – 128 очок
4. Летичівська ОТГ – 63 очки
5. Городоцький район – 54 очки

Призери чемпіонату отримали грамоти та медалі відповідних ступенів від управління молоді та спорту ОДА, а рекордсмени стадіону та їх наставники – призи від відділення Національного олімпійського комітету України в області.

За інформацією Хмельницького відділення НОК