12.11.2019 — 17:10

Тренування при виникненні надзвичайної ситуації на території ВЧ А – 2502

Відповідно до Плану основних заходів територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту області, сьогодні під керівництвом начальника управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Юрія Кореви, проведено тренування органів управління та сил цивільного захисту Хмельницької області та міської ланки Старокостянтинова у разі виникнення надзвичайної ситуації на території військової частини А – 2502.

Основними навчальними цілями тренування були: вдосконалення злагодженості та оперативності в роботі керівного складу, органів управління та сил цивільного захисту з питань організації виконання заходів, передбачених планами реагування на надзвичайні ситуації територіальної підсистеми ЄДСЦЗ та її ланок; підвищення готовності органів управління та сил цивільного захисту до виконання заходів з евакуації населення із зони можливого ураження внаслідок виникнення надзвичайної ситуації на території військової частини А – 2502, а також життєзабезпечення евакуйованого населення; практичне відпрацювання заходів з оповіщення, евакуації, розміщення евакуйованого населення та забезпечення публічної (громадської) безпеки і порядку в евакуйованих територіях міста.

До проведення тренування залучалися: начальники  обласних спеціалізованих служб цивільного захисту Хмельницької області, комісії з питань евакуації та ТЕБ і НС Хмельницької облдержадміністрації, комісії з питань евакуації та ТЕБ і НС м. Старокостянтинів; управління з питань цивільного захисту населення Хмельницької облдержадміністрації, Головне управління НП України в області, Головне управління ДСНС України в області та їх структурні підрозділи; Навчально – методичний центр   цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області; адміністрації збірного та приймального пунктів евакуації ЗОШ І-ІІІ ступенів №8, ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7.

В ході проведення тренування практично відпрацьовано питання оповіщення органів управління та населення при виникненні надзвичайної ситуації, із залученням регіональної та місцевої систем оповіщення.

Організовано роботу збірного пункту евакуації на базі ЗОШ І-ІІІ ступенів № 8. Практично проведено заходи з евакуації населення. Особливу увагу приділено евакуації людей з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення – відпрацьовано закріплення працівників соціального захисту за людьми з інвалідністю, організовано подачу спеціального або пристосованого автотранспорту до місць їх проживання.

Забезпечено публічну (громадську) безпеку і порядок при проведенні заходів з евакуації.  Практично відпрацьовано заходи з організації роботи блок – поста, охорони громадського порядку та роботою постів регулювання руху. Організовано облік машин та населення що виїжджає, ведення відео фіксації. Відпрацьовано розвідку маршрутів евакуації, виявлення вибухонебезпечних предметів.

Організовано роботу приймального пункту евакуації на базі ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7: зустріч евакуйованого населення; здійснення обліку евакуйованих; тимчасове розміщення на пункті прийому евакуації; наданням необхідної медичної допомоги; створенням умов для матерів з догляду за дітьми; забезпечення харчування та першочергового життєзабезпечення евакуйованого населення; надання психологічної допомоги спільно з соціальними працівниками міста.

Піротехнічною групою АРЗ СП ГУ ДСНС в області організовано роботи з розвідки маршрутів евакуації.

Працівниками ГУ НП в області відпрацьовано заходи щодо забезпечення публічної безпеки та організації роботи блок – постів, охорони громадського порядку, організації обліку транспорту та населення, що виїжджало.

За підсумками тренування встановлено, що органи управління та сили цивільного захисту області та м. Старокостянтинів здатні виконувати завдання за призначенням.

 

 

За інформацією управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації