25.11.2019 — 22:16

Дмитро Габінет поділився планами та пріоритетними напрямками своєї роботи в ефірі UA: Поділля

Враженнями про перший робочий день, планами та пріоритетними напрямками роботи поділився сьогодні новопризначений голова облдержадміністрації Дмитро Габінет з глядачами програми “Тема дня” у вечірньому ефірі UA: Поділля.

Очільник області зазначив, що вже розпочав активно працювати, адже не лише бачить перед собою дуже багато завдань, а й, перш за все, бажає виправдати довіру тих людей, які підтримали його рішення очолити Хмельницьку ОДА.

“Ця посада – це не тільки шанс для мене. Я знаю, що багато людей дивляться зараз на те, як я буду працювати, з надією. Я розумію всі виклики, що стоять переді мною, але мушу виправдати цю надію. Це мій обов’язок,” – зазначив посадовець.

Коментуючи завдання, які назвав першочерговими під час представлення перший заступник керівника Офісу Президента Сергій Трофімов, Дмитро Анатолійович зазначив, що дійсно вважає їх дуже важливими, але зауважив, що бачить їх дещо ширше. Зокрема, звернув увагу на те, що проблеми з дорогами на Хмельниччині не обмежуються ділянкою траси М-12, яку не змогли добудувати китайські підрядники. В області є багато інших доріг, які потрібно відремонтувати, і знайти на це кошти, адже без розвитку інфраструктури неможливий розвиток більшості галузей економіки.

“Область має величезний потенціал залучення іноземних туристів з Республіки Польща, Республіки Білорусь та Литви, бо у нас є спільна історія – Річ Посполита. Багато об’єктів Кам’янця-Подільського, Летичева, Старокостянтинова є нашою спільною спадщиною, і  я знаю, що на це є попит,” – сказав Дмитро Габінет. Однак він зауважив, що без нормальних доріг та відповідної туристичної інфраструктури розвинути багатий туристичний потенціал області нереально.

Назвав очільник області й інші пріоритети своє роботи. Серед них – легалізація заробітної плати, завершення об’єднання територіальних громад в області, подальша реалізація реформ в освіті та охороні здоров’я. Також одним із найважливіших завдань він назвав налагодження ефективної взаємодії між різними органами влади, бізнесом та громадянським суспільством.

“Це найпростіше і найскладніше завдання водночас. Найпростіше – бо не вимагає додаткових капіталовкладень. І найскладніше – бо є певні “традиції”, що склалися не лише у Хмельницькій області, – зазначив Дмитро Габінет з приводу забезпечення цієї взаємодії. – Хочу зробити все можливе, щоб кожний орган відповідав за ту ділянку, якою він займається, щоб між ними всіма була нормальна координація діяльності.  Впевнений, що у підсумку це приведе до зменшення корупції та кількості рішень, які балансують на межі закону та його порушення”.

Окреслюючи своє бачення  децентралізації, посадовець наголосив, що реформа має відбутися ефективно, перспективно та максимально з урахуванням думки громад, що проживають на відповідних територіях.

“Завтра відбудеться останнє засідання робочої групи, яка має подати остаточний варіант перспективного плану, що 29 листопада буде надісланий на розгляд та затвердження до Кабінету Міністрів, – сказав Дмитро Анатолійович. – Робоча група провела титанічну роботу для відпрацювання основних меж, в яких мають існувати нові об’єднані територіальні громади. Я також висловлю свою позицію, а наступним етапом буде її доведення в уряді. Моя роль – максимально відстояти консолідовану позицію області на рівні Києва.”

Детальніше дізнатися, про що ще розповідав очільник області в телеефірі, можна, переглянувши запис передачі.