14.12.2019 — 10:49

Національна академія Держприкордонслужби відзначила 27-у річницю

13 грудня в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького відбулись урочистості присвячені 27-й річниці створення єдиного закладу вищої освіти прикордонного відомства.

Нагадаємо, що свій життєпис Національна академія розпочала з 14 грудня 1992 року, коли відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України  № 700 було створено Інститут Прикордонних військ України.

На урочисті заходи з нагоди річниці завітали керівництво та персонал академії, представники органів державної влади міста та області, силових структур, вищих навчальних закладів України, ветерани-прикордонники та інші почесні гості.

Урочисте зібрання відкрив ректор академії генерал-майор Олег Шинкарук. Перш за все він закликав всіх хвилиною мовчання вшанувати пам’ять тих прикордонників, які віддали життя у боротьбі за вільну та незалежну Україну. У своїй промові Олег Миколайович зазначив, що у День народження навчального закладу ми вшановуємо багаторічні традиції мужності, героїзму, самовідданості та професіоналізму прикордонників.

Ректор подякував Голові Державної прикордонної служби України полковнику Сергію Дейнеці за підтримку та сприяння розвитку академії, а також персоналу Національної академії за сумлінне виконання службових обов’язків та за безцінний вклад кожного у спільну справу — якісну підготовку високопрофесійних офіцерів-прикордонників.

Від імені голови Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитра Габінета та від себе особисто висловив слова вітання т.в.о. заступника голови адміністрації Сергій Ткачук.

Він з приємністю відмітив, що Хмельниччина має такий престижний учбовий заклад, в якому мріють навчатись багато молодих людей. Тут працює досвідчений професорсько-викладацький колектив, запроваджуються новітні технології викладання дисциплін, що відповідають стандартам НАТО та ЄС.

“Академія виховала справжніх патріотів України, які довели всім свій професіоналізм, високу підготовку, мужність і  стійкість, надійно захищаючи кордони нашої держави. Хмельниччина пишається вами, ви є символом людської честі і гідності, прикладом відданості службовому обов’язку! Ви  постійно знаходитесь у зоні ризику, на передовій із окупованими територіями і в будь-який момент готові дати відсіч ворогу. Перед вами стоять дуже важливі завдання і я щиро бажаю вам успішно їх виконати”,- сказав Сергій Петрович.

Посадовець подякував командуванню Національної академії, зокрема, її ректору Шинкаруку Олегу Миколайовичу, усім працівникам академії за високу якість підготовки вартових українських кордонів та за активну участь у суспільному житті нашої області.

Під час урочистостей кращих прикордонників нагородили відомчими відзнаками та грамотами з нагоди річниці Національної академії.