17.06.2016 — 09:03

На Хмельниччині відбувся всеукраїнський семінар-практикум керівників, методистів наукових відділень наук про Землю МАН України

Національний центр «Мала академія наук України» спільно із відділом науково-дослідницької роботи з обдарованою молоддю «Мала академія наук» Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді на базі загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів Хмельницької області провів семінар-практикум керівників, методистів наукових відділень наук про Землю МАН України «Організація діяльності наукових товариств учнів у відділенні наук про Землю МАН України: регіональний вимір».

IMG_5860

У його роботі взяли участь керівники, методисти наукових відділень наук про Землю МАН України, представники 18 областей та м. Києва.

Із вітальним словом до присутніх звернувся Оксен Лісовий, директор Національного центру «Мала академія наук України». Він розповів про нові виклики у сфері діяльності Малої академії наук України та окреслив можливості та пріоритетні напрямки роботи Національного центру «Мала академія наук України».

DSC_0798

Директор Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Олег Фасоля у своєму виступі зосередив увагу на питанні формування освітнього середовища навчально-дослідницької діяльності дітей та молоді Хмельниччини, зазначивши що саме завдяки пріоритетності питань освіти в роботі Хмельницької обласної державної адміністрації загальноосвітні та позашкільні навчальні заклади області досягли значних успіхів.

Учасники семінару обговорили питання функціонування учнівських наукових товариств, окреслили стратегічні напрями діяльності загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів з науково-дослідницького напряму позашкільної освіти, обмінялись  досвідом роботи кращих учнівських творчих об’єднань, наукових товариств та думками щодо перспектив розвитку учнівських наукових товариств в реаліях сьогодення.

DSC_0546

Окремою важливою частиною семінару стала презентація Хмельницького територіального відділення загалом. Були  проведені зустрічі із науковими співробітниками вищих навчальних закладів м.Кам’янця-Подільського, педагогічними та дитячими колективами загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, Славутського обласного спеціалізованого ліцею-інтернату поглибленої підготовки учнів в галузі науки, Кам’янець-Подільського ліцею, Кам’янець-Подільського навчально-виховного комплексу №17 у складі спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням інформатики та ліцею, Кам’янець – Подільського районного Будинку школяра та інших навчальних закладів області.

DSC03746

Учасники семінару позитивно оцінили роботу Хмельницького територіального відділення Малої академії наук щодо розширення та координації мережі учнівських наукових товариств області, забезпечення сприятливих умов для творчого розвитку учнівської молоді.

За матеріалами Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

DSC_0784

_DSC0891