05.03.2020 — 16:15

Триває робота по виявленню фактів нелегальної торгівлі підакцизних товарів та незаконних місць випалювання лісу, підпільного видобутку піску та інших корисних копалин

Сьогодні в облдержадміністрації відбулося чергове засідання міжвідомчої регіональної робочої групи зі сприяння у боротьбі із нелегальним обігом і роздрібною торгівлею пальним у Хмельницькій області. Провів його перший заступник голови адміністрації Роман Примуш.

Розпочалася нарада з обговорення питання щодо контролю за ситуацією із АЗС. Так, за даними Нафтогазової Асоціації України, на території області відсутні нелегальні АЗС.

Також в ході наради начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС в області Віктор Кухар повідомив, що за січень-лютий виявлено 91 правопорушення щодо питання нелегальної торгівлі алкоголем. Очікувана сума фінансових санкцій складає більше 2236,4 млн.грн.

Окремо учасники наради обговорили питання виявлення незаконних місць випалювання лісу, підпільного видобутку піску та інших корисних копалин. Директор Департаменту природних ресурсів та екології ОДА Тетяна Дзюблюк повідомила, що наразі триває робота щодо створення повного переліку місць видобування корисних копалин в області шляхом узгодження даних різних відомств. За її  словами, зараз погодні умови не сприяють роботам, оскільки немає можливості заїзду до кар’єрів. Така ж  ситуація і з бочками для випалювання деревного вугілля – цехи практично не працюють через неможливість під’їзду.

Поряд з цим, проводиться відповідна робота щодо налагодження співпраці та комунікації з органами місцевого самоврядування, сільськими, селищними головами стосовно виявлення такого виду діяльності на їх території.

В продовження наради учасники обговорили окремі організаційні питання робочої групи.