04.05.2020 — 17:05

На Хмельниччині підтверджено 119 випадків COVID-19

Про це повідомив голова адміністрації Дмитро Габінет під час щоденного брифінгу щодо ситуації з коронавірусною інфекцією на території області.

Він зазначив, що станом на 15.00 на Хмельниччині підтверджено 119 випадків COVID-19, одужало 28 осіб, летальних випадків – 6.

Дмитро Анатолійович зазначив, що в цілому карантинні заходи по Україні принесли свої позитивні результати. Поряд з цим, збільшення кількості захворівших на цю недугу в області є результатом Великодніх свят. За його словами, наразі ситуація на теренах області залишається контрольованою, але певні сплески захворювання будуть мати місце і надалі.

Порушив голова адміністрації і питання роботи продовольчих ринків в області. Нагадаємо, на минулому тижні на розсуд органів місцевого самоврядування було дозволено відкриття або не відкриття тих чи інших продовольчих ринків. Для відкриття ринку мав бути сформований акт від ГУ Держпродспоживслужби у Хмельницькій області з підтвердженням, що зазначений ринок відповідає певним вимогам. Проте, за словами спікера, в області були і порушення, що стосувалися роботи таких ринків в карантинний період.

Озвучив Дмитро Габінет і іншу проблему, яка виникла на теренах області. Як розповів голова адміністрації, 30 квітня від директора КНП “Хмельницька інфекційна лікарня” Хмельницької міської ради на його адресу надійшов лист про те, що з 1 квітня 2020 року Хмельницька інфекційна лікарня не доотримала 757 тис. грн. на виплату заробітної плати. Відтак, одразу було прийнято рішення про скликання робочої групи, оскільки даний заклад не є у підпорядкуванні Хмельницької обласної ради та обласної адміністрації, а всі організаційні дії та забезпечення лікарні, згідно законодавства, належить до зони відповідальності органу місцевого самоврядування, у власності якого знаходиться лікарня, а саме Хмельницької міської ради.

Поряд з цим, обласною владою на постійній основі надавалася допомога в частині забезпечення закладу усім необхідним в боротьбі з коронавірусною інфекцією. Так, за лютий-квітень з державного та обласного бюджетів, а також за допомогою соціально-відповідального бізнесу для потреб Хмельницької інфекційної лікарні було спрямовано понад 10 млн. грн.

У світлі останніх подій щодо позиції міської ради з фінансуванням цього лікувального закладу, Дмитро Анатолійович звернувся до Хмельницької обласної ради з ініціативою розпочати процедуру передачі цілісного майнового комплексу КНП “Хмельницька інфекційна лікарня” Хмельницької міської ради у співвласність територіальних громад сіл та селищ Хмельницької області, аби обласна влада мала всі можливості для забезпечення діяльності цього закладу та оперативного впливу, в тому числі щодо певних організаційних дій, тощо.

“Наше з вами завдання у цій ситуації піклуватися один про одного. Від кожного з нас зараз залежить, яка ситуація буде надалі і як вона буде розвиватися. Бережіть себе і своїх близьких”, – сказав Дмитро Габінет.