06.05.2020 — 16:00

Брифінг щодо протидії поширення коронавірусної інфекції на території області

Сьогодні черговий брифінг щодо протидії поширення коронавірусної інфекції на території області провела заступниця голови адміністрації Оксана Ситницька.

Вона проінформувала, що станом на 14.00 в області підтверджено 138 випадків COVID-19, одужало 35, летальних випадків – 7. На лікуванні в Хмельницькій інфекційній лікарні перебуває 34 особи, 1 особа у Шепетівській ЦРЛ. 62 хворих лікується амбулаторно.

Також, за словами посадовиці, продовжується проведення ПЛР тестувань, в тому числі і контактних осіб. Так, наразі проведено близько 3 тис. таких досліджень. За останню добу обстежено 96 осіб, досліджень проведено – 111, з них пневмоній – 4.

Оксана Ситницька відмітила, що на сьогодні обласний лабораторний центр забезпечений в належній кількості тест – системами і має можливість проводити більше 21 тис. досліджень.

Окрім того, заступниця голови адміністрації нагадала, що у зв’язку з пом’якшенням карантинних заходів, не слід забувати про суворе дотримання усіх санітарних норм та протиепідемічних вимог, які на сьогодні діють.

Будьте здорові. Бережіть себе і своїх близьких.