19.08.2020 — 10:49

На селекторній нараді обговорили питання підготовки до відзначення Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України

Традиційно 23 та 24 серпня Україна відзначатиме два державних свята: День Прапора України та День Незалежності. Цьогоріч, у зв’язку з пандемією, українці святкуватимуть 29-й День народження незалежної країни із дотриманням карантинних заходів.

Відтак, з метою забезпечення виконання заходів щодо дотримання карантинних вимог під час святкування вищевказаних державних свят на теренах області, 18 серпня, під керівництвом голови адміністрації Дмитра Габінета проведено відеоселекторну нараду з керівниками робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації міст та районів області, керівниками структурних підрозділів та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

«Ми знаходимося напередодні визначних для України свят. Безсумнівно, ми маємо провести святкові заходи та віддати шану тим, хто загинув за незалежність нашої держави та тим, хто живий. Але необхідно провести заходи так, щоб через певний проміжок часу після святкування в області не збільшилась кількість захворівших. Тому сьогодні потрібно прийняти єдину концепцію щодо відзначення цих державних свят на Хмельниччині», – сказав голова адміністрації.

В ході наради, були враховані пропозиції щодо проведення заходів з дотриманням усіх карантинних вимог та безпечної участі мешканців області на них. Зокрема, до Дня Незалежності запропоновано максимально скоротити чисельність людей під час відвідування заходів, скоротити час безпосередньо самих урочистостей, відмовитися від виїзної торгівлі, скоротити проведення тимчасових виставок, культурних заходів, тощо.

Усі озвучені пропозиції будуть опрацьовані та розглянуті, а на черговому засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС будуть прийняті остаточні рішення про зобов’язання дотримуватися зазначених вимог.