29.08.2020 — 14:21

Живі, поки пам’ятаємо: на Хмельниччині вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

29 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Указ про відзначення цієї пам’ятної дати  Президент України Володимир Зеленський підписав 24 серпня 2019 року.

29 серпня 2014 року Україна зазнала найбільших втрат Збройних Сил на Донбасі при виході з оточення в Іловайську. Регулярні частини російських збройних сил, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці. За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.

Ціна вільного і гідного життя для будь-якого народу є високою. А кожна нація сильна своїми відданими синами і доньками, що не вагаючись стають на захист рідної землі. Сьогодні до стели Героїв Хмельниччини аби вклонитись і вшанувати пам’ять 216 синів нашого краю, які віддали своє життя за волю України, за мирне і гідне життя українців, прийшли їх рідні та близькі, бойові побратими, представники органів влади та громадськість. Учасники заходу приєдналися до Національної хвилини мовчання та поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку.

Наші Герої живі, поки ми пам’ятаємо про їх подвиг, вони живуть у наших серцях! Ми ніколи не забудемо, що зараз ми можемо жити і працювати під мирним небом. А ще ми ніколи не пробачимо підступного і загарбницького нападу на нашу Україну, яка була і є добросусідською, яка усім зичила тільки добра, яка прагне самостійно господарювати на власній землі.

Низько вклоняємось рідним і близьким полеглих, поділяємо скорботу втрати найрідніших людей. Знаємо, що ніщо і ніхто не в силі загоїти рани ваших сердець. Віримо, що спільно зможемо перебороти перешкоди і побудувати сильну, заможну Україну, таку, про яку мріяв кожний захисник.

Слава Героям! Слава Україні!