10.09.2020 — 18:13

Українські легкоатлетки підтверджують міжнародний рівень

8 вересня на турнірі Dessauer Leichtathletik-Meeting Anhalt 2020 у німецькому Дассау віце-чемпіонка світу в стрибках  у довжину хмельничанка  Марина Бех-Романчук в яскравій боротьбі з сильними суперницями стала другою.

Остаточний розподіл призових місць вирішився у п’ятій спробі, коли чинна чемпіонка світу Малайка Міхамбо з Німеччини першою в цьому сезоні стрибнула за сім метрів ( 7,03 м), що лише двома сантиметрами поступається рекорду турніру, який належить цій талановитій спортсменці.

Виступаючи одразу після неї, Марина повторила свій найкращий цьогорічний літній результат- 6,85 м. Цікаво, що корегував її спроби батько – Олександр Бех, який перебував в той день поруч зі стрибковим сектором.

На третій позиції опинилася з показником  6,72 м білоруска Настасья Мирончик-Іванова, яка 6 вересня виграла у нашої спортсменки в австрійському Інсбруку.

Крім того, у попередньому забігу на 100 м серед жінок Малайка  продемонструвала хорошу швидкість (11,59 сек), після чого вирушила у сектор для горизонтальних стрибків  за перемогою.

А в стрибках у висоту чільну трійку склали українки: киянка Юлія Левченко і дніпрянка Ярослава Магучіх подолали 1,96 м з першої спроби. Проте на попередніх висотах Магучіх використала більше спроб  і за цим показником поступилася Левченко, посівши друге місце. Ще одна киянка Ірина Геращенко з другої спроби подолала 1,90 м. Вона третя.

За інформацією Хмельницького обласного відділення національного олімпійського комітету