16.10.2020 — 17:34

Результати брифінгу Дмитра Габінета та Олександра Симчишина. ВІДЕО

Сьогодні голова облдержадміністрації Дмитро Габінет спільно з Хмельницьким міським головою Олександром Симчишиним провели брифінг щодо ситуації із захворюваністю на COVID-19 та новим епідемічним районуванням області, що має вступити в дію з 19 жовтня.

Головні тези брифінгу:

➡ Ситуація із захворюваністю на COVID-19 в області продовжує демонструвати негативну динаміку. Наразі в області зареєстровано 11430 випадків хвороби, при цьому 265 з них виявили вже сьогодні. Померли 234 хворих (+4 особи за сьогодні), одужали 4093 людини.

➡ Відповідно до рішення Державної комісії з питань ТЕБ і НС, низка територій області потрапила до “червоної” зони епідемічної небезпеки, що означає встановлення нових карантинних обмежень: це міста Хмельницький, Кам’янець-Подільський, Нетішин та Славута, Волочиський, Городоцький, Дунаєвецький, Красилівський, Летичівський, Новоушицький, Старосинявський, Теофіпольський та Ярмолинецький райони.

➡ При прийнятті рішення щодо переліку обмежень на території міст та районів області, що потрапили до “червоної” зони, Державна комісія з питань ТЕБ і НС врахувала думку Хмельницької ОДА та міських голів, завдяки чому введення окремих обмежень тимчасово відтерміновано на 1 тиждень. Зокрема, не буде змін в транспортних перевезеннях, працюватимуть дошкільні та позашкільні заклади освіти, заклади торгівлі, громадського харчування, тощо, за умови суворого дотримання карантинних вимог. Однак заклади харчування працюватимуть лише до 20.00, спортивні змагання усіх рівнів відбуватимуться без глядачів.

➡ Такі послаблення щодо режиму протиепідемічних обмежень в “червоній” зоні отримали за результатами перемовин з місцевою владою лише Хмельницька та Харківська області. У разі, якщо за тиждень ситуація із захворюваністю на COVID-19 в області не вдасться стабілізувати, обмеження, передбачені відповідною постановою Кабінету Міністрів, будуть введені в повному обсязі.

➡ Таке послаблення для Хмельниччини – це компроміс, який покликаний звернути увагу мешканців на важливість дотримання простих вимог, що допоможуть зупинити поширення вірусу. Це правильне носіння масок, дотримання соціальної дистанції, проведення дезінфекційних заходів, суворе дотримання санітарно-гігієнічних норм. Таке рішення дозволить жителям області працювати і жити в нормальному режимі, не зупинить економічне життя регіону. Але від того, як кожний з нас дотримуватиметься усіх карантинних норм, залежить, чи стабілізується ситуація з COVID-19 та чи зможе область уникнути введення більш суворих обмежень.

Більш детально про рішення Державної комісії з ТЕБ і НС ➡  тут