18.05.2021 — 13:04

Індексацію страхових виплат потерпілим на виробництві проведено своєчасно та виплачено у повному обсязі

Щомісячні страхові виплати для потерпілих на виробництві та їх родин, які фінансуються Фондом соціального страхування України, зросли на 11%.

«В оптимальні строки управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області здійснено перерахування та проведено виплати потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та особам, які мають право на страхові виплати у разі смерті потерпілого», – зазначає начальник управління Сергій Кіндзерський. – «Щомісячні страхові виплати зазначеній категорії громадян, згідно з постановою Кабінету Міністрів України, з 01 березня поточного року зросли на 11%. Прийнятий проект постанови Мінсоцполітики розробило на виконання Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та спрямований на посилення соціального захисту потерпілих на виробництві та членів їх сімей».

Підвищені виплати за березень потерпілі внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також члени їх родин отримали у квітні. Фінансування таких виплат здійснюється Фондом соціального страхування України у наступному місяці за попередній.

Загалом на щомісячні виплати за березень управління  виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області перерахувало  8823,3 тис. грн, зокрема для здійснення перерахунку додатково було направлено понад 870 тис. гривень. У результаті проведеного перерахунку розмір щомісячних страхових виплат у середньому зріс на 243 гривні.

Перераховані страхові виплати своєчасно та у повному обсязі отримало 3597 подолян, з яких потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань 3327 осіб і членів їх родин – 270 осіб.

 Завдяки професіоналізму та злагодженій роботі фахівців управління та його відділень забезпечено виконання нормативно-правового документа Уряду та відсутність скарг та зауважень потерпілих на виробництві та членів їх сімей.

Нагадаємо, щомісяця потерпілі внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, зокрема у разі профхвороб на COVID-19, отримують від Фонду соціального страхування України страхові виплати, які компенсують втрачений заробіток залежно від ступеня втрати працездатності. Також зазначені виплати фінансуються для осіб, які мають право на виплати в разі смерті потерпілого.

Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області забезпечується виконання завдань і функцій, передбачених законодавством України про загальнообов’язкове державне соціальне страхування.