28.05.2021 — 16:36

Робочі групи з питань ефективного використання державного майна при ОДА сприятимуть організації процесу приватизації в регіонах

Про це йшлося на всеукраїнській селекторній нараді керівництва Фонду держмайна України з облдержадміністраціями. Головна тема обговорення – ефективне використання державного майна в регіонах та пришвидшення процесу приватизації.

Від Хмельниччини в нараді взяли участь перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін, заступник начальник Регіонального відділення Фонду державного майна України по Вінницькій та Хмельницькій областях – начальник Управління забезпечення реалізації повноважень у Хмельницькій області Наталія Андрушко, представники структурних підрозділів ОДА.

За словами заступника Голови ФДМУ Костянтина Кошеленка, нові прозорі принципи запроваджені Фондом у сфері приватизації та оренди держмайна забезпечили реальні результати у вигляді збільшення кількості учасників онлайн-аукціонів та зростання вартості активів на відкритих торгах.

«Маємо реальний показник, який засвідчує ефективність впроваджених нашою командою змін в приватизаційних просесах – зростання вартості державних об’єктів на прозорих аукціонах. Так, у 2019 році середнє зростання вартості активів на приватизаційних аукціонах становило 14%, а цьогоріч цей показник становив 752%» – заявив заступник Голови ФДМУ Костянтин Кошеленко.

На сьогодні завдяки сприянню з боку Офісу Президента створена та працює робоча група з питань ефективного використання державного майна. Між ФДМУ, Регіональними відділеннями ФДМУ, у т.ч. Управлінням забезпечення реалізації повноважень у Хмельницькій Регіонального відділення Фонду державного майна України по Вінницькій та Хмельницькій областях, та ОДА налагоджена співпраця за такими важливими напрямками:
▶️проведення інформаційної кампанії з метою стимулювання приватизації;
▶️передача функцій з управління позастатутного майна (житловий фонд та споруди цивільного захисту) до ОДА;
▶️раціональне розпорядження державним майном в регіонах.

Спільна робота Фонду держмайна разом із регіональними відділеннями та ОДА в напрямі пришвидшення темпів приватизації має на меті залучення інвестицій в місцеву економіку, покращення інфраструктури та створення нових робочих місць.