10.08.2021 — 17:09

Сергій Гамалій ознайомився з ходом реалізації програми “Велике будівництво” на Новоушиччині

Підрядник має відповідально ставитися до взятих зобов’язань та забезпечити вчасне виконання будівельних робіт. На цьому наголосив голова ОДА Сергій Гамалій, ознайомившись з ходом реалізації проєкту програми Президента «Велике будівництво» – капітальним ремонтом будівлі гуртожитку Новоушицького НВК.

Сергій Гамалій та його заступник Сергій Ткачук оглянули приміщення гуртожитку, у якому здійснюється ремонт та поспілкувалися з представниками підрядника, що відповідає за виконання робіт. Наразі виконано утеплення фасаду приміщення та розпочато внутрішні оздоблювальні роботи, водопровід та каналізацію, а також облаштування пожежної водойми поряд з гуртожитком.

Ознайомившись з об’єктом,  посадовці звернули увагу на те, що до роботи залучено дуже мало робітників, а стан освоєння уже профінансованих з ДФРР коштів є незадовільним. За даними Департаменту розвитку громад, будівництва та ЖКГ ОДА, станом на 05.08.2021 року з передбачених коштів ДФРР в сумі 4,93 млн грн, вже профінансовано 1,48 млн грн. З них освоєно лише трохи більше 700 тис грн, що становить лише 47,4% від обсягу профінансованих та 14,2% від передбачених коштів, а це один із найнижчих показників по області.

Сергій Гамалій наголосив, що підрядник має активізувати роботу, залучивши додаткових робітників, адже кошти, що виділені на ремонт мають бути освоєні до кінця року у повному обсязі, бо в іншому випадку вони повернуться до державного бюджету. Тому жодних зволікань у виконанні зобов’язань, які взяли на себе будівельники, не повинно бути.

“Держава дає громаді кошти на реалізацію важливого для неї проєкту, і втратити їх ми не маємо права. Всі роботи мають бути виконані якісно і у встановлені договором строки,” – підкреслив голова ОДА.

Зазначимо, що загальна кошторисна вартість проєкту складає  8,07 млн гривень, реалізовується він з 2019 року. Наразі залишок коштів, необхідний для введення об’єкта в експлуатацію становить 5,48 млн грн, з яких 4,93 млн грн  мають надійти з ДФРР, а 549 тис грн – з місцевого бюджету. На сьогодні ступінь будівельної готовності об’єкта становить 65%.

Замовником робіт виступив відділ освіти, молоді та спорту Новоушицької сільської ради, підрядник – ТОВ «Елте Стандарт».