23.08.2021 — 12:00

Сергій Гамалій: Наш стяг – це утвердження нашої українськості!

Традиційно 23 серпня українці в усіх куточках світу вшановують один із найважливіших і найдорожчих серцю кожного символ України –  Державний Прапор. Цьогоріч святкування набуло неабиякого масштабу,  адже державні стяги  замайоріли на найвищих флагштоках у кожній області країни.

У Хмельницькій області почесне право підняти прапор України було надано Івану Матвійцю, сину Романа Матвійця, старшини Збройних сил України, заступника командира 8-го окремого полку спеціального призначення, Героя України, який загинув у боях під Попасною 23 липня 2016 року. Під урочисті слова Державного Гімну замайорів на висоті 50 м над обласним центром найбільший на Хмельниччині   синьо-жовтий стяг.

Вітаючи усіх із Днем Державного Прапора, голова адміністрації Сергій Гамалій відзначив, що  державний стяг  є символом нашого духовного і культурного розвитку, символом прагнення до гідного життя, українського лицарства, великодушності та шляхетності.

“Це подяка та шана всім Героям, захисникам, борцям, синам і дочкам Хмельниччини, які віддали життя за незалежність нашої держави. Наш прапор – це не просто полотно, це символ свободи нашої держави, – наголосив очільник області. – З цим прапором наші захисники зупинили російського агресора і сьогодні захищають нашу країну. Він має бути у серці кожного з нас. За кольори ясного неба і золотого поля наші земляки віддали найдорожче – своє життя.  Це 10 Героїв Небесної Сотні та 368 бійців Збройних Сил України. Вічна пам’ять Героям! Слава Україні!”

До вітань та урочистої церемонії підняття Державного Прапора України приєднались народні депутати України, керівники місцевого самоврядування, активна громадськість області.